Doorgaan naar hoofdcontent

Minecraft Monday, een natuurgebied bouwen met Schematica

Minecraft wereld die wordt gebouwd in Skyblock met behulp van Schematica

Bud is bezig met het bouwen van een natuurgebied op Skyblock, dat werkt met eilanden. Hij heeft een eiland op de Parcourcraft server met meerdere verdiepingen. Op de eerste verdieping staan farms, zoals wortelfarms en een ijzerfarm.

Tussen de verdiepingen zit een lift. Maar die werkt niet. Dat komt omdat op deze server de redstone (met electriciteit) niet goed werkt. Het deel van de liftschacht dat door het natuurgebied liep heeft hij weggehaald.

Zo ziet de ruwe wereld eruit:


Met behulp van Schematica, een mod, maakt hij een driedimensionaal voorbeeld, een soort hologram. Dat vult hij blokje voor blokje in, met steen (stone), aarde (dirt), rood zand (red sand) en grove aarde (coarse dirt). 

Hieronder zie je het originele plaatje, met daaronder Schematica:

Kale Minecraftwereld.
Minecraft met mod Schematica.

Omdat boven het natuurgebied een verdieping zit, is het er altijd een beetje donker. Daarom staan er fakkels. Er is ook nooit regen.

Kale Minecraftwereld in Skyblock.

Kale Minecraftwereld in Skyblock.

'Is het niet erg voor het natuurgebied dat er geen regen is?', vraag ik. 

'Nee, zo werkt dat niet in Minecraft. Er is trouwens wel een rivier.'

'Hebben de planten dat nodig?'

'Nee, het is gewoon mooi.'

Ja, dat is natuurlijk zo.
Populair

Afscheid (22/40)

Glorie en verval. Als je goed kijkt, zie je een slak. Sowieso zie je klimop. En die bruine blaadjes, ja, dat was de passiebloem waarover ik vorige zomer nog zo met trots sprak.


Waarvan nog rest een verschrompelde vrucht:


Een jaar of 15 geleden zaaide ik voor het eerst zaadjes van de passiebloem in onze tuin. Het duurde even, maar na een paar jaar kwamen de eerste vruchten er aan. Die groeiden op de wat oudere takken. Supertrots was ik, en ging meteen uitzoeken of ze eetbaar waren. Gelukkig van wel. Het jaar daarop kwamen er meer vruchten. Ik kon zelfs wat uitdelen, en was helemaal in mijn nopjes.

Toen kwam er een strenge winter. Weg passiebloem.

Net als nu. Dood.

De eerste keer dat 'ie dood was, dacht ik dat ik 'em nooit meer terug zou zien. Ik zag wel de sprieten die af en toe tussen de cobblestones op het terras verschenen, en die blaadjes hadden die best leken op de karakteristieke blaadjes van de passiebloem. Toch had ik weinig hoop, maar alléé, ik zette ze bij elkaar in …

Muziek op zaterdag: Pater Moeskroen - Vannacht (23/40)